Bodyfit houdt jouw zwembad in perfecte staat

Wellness

Zwembadwater bestaat uit veel meer dan alleen water. Behalve in Zuid-Europa, waar ze zwembaden nogal eens willen vullen met water uit de Middellandse Zee. In Noord-Europa doen we dit gelukkig niet, maar dit zorgt er ook voor dat het onderhoud meer werkt vereist. Hieronder een greep uit de middelen die gebruikt dienen te worden om zwembadwater fris te houden. Alle producten kun je online bestellen in de webshop van Bodyfit.

Bodyfit

Chloor om bacteriën tegen te gaan

Zoals de titel al doet vermoeden, wordt chloor gebruikt in zwembaden om bacteriën te doden. Dankzij een simpele chemische reactie beschermt chloor de zwemmers tegen mogelijk gevaarlijke bacteriën. Er zitten helaas wel wat nadelen aan dit middel, waarvan de duidelijkste de geur is. Ook krijgen sommigen last van een geïrriteerde huid na direct contact met chloor. 

Anti Alg om het zwembad veilig te houden

Algen komen makkelijk in je zwembad terecht met een windvlaag of een besmet badpak. Net zo makkelijk groeit een alg waardoor het zwembad een donkere kleur krijgt en niemand er meer een duik in wil nemen. Het ergste van alles is dat het water troebel en ondoorzichtig wordt waardoor het minder veilig is voor de enkeling die er nog wel wil zwemmen. Anti Alg is dus onmisbaar.

Chloordrijver

pH om je zwembad goed te laten werken

<p>De reden waarom de juiste pH waarde in je zwembad zo belangrijk is, is niet alleen omdat deze er dan zo lang mogelijk als nieuw uitziet. Het houdt ook je apparatuur in een goede staat en zorgt ervoor dat alles werkt. Met een te hoge pH waarde kan het chloor uitgeschakeld worden en een te lage waarde kan weer zorgen voor oog- en huidirritaties.</p>

Andere Bodyfit producten

Behalve deze producten, biedt Bodyfit nog tal van andere producten voor goed zwembad wateronderhoud. Te denken valt aan Vlokkenmiddel, Alkaliteit en Mineralen. Neem zelf een kijkje en zorg ervoor dat jouw zwembadwater altijd in topvorm is.