Wie kiest voor een volledig open beton cire inloopdouche, riskeert dat de badkamervloer nat wordt wanneer de waterafvoer van de douche het water niet snel genoeg laat wegvloeien. Ook is het niet ondenkbaar dat er wat waterspatten naast de douche belanden. Dit is uiteraard eenvoudig op te lossen met een goede afvoer, een glazen wand of een douche mat. Let echter hier wel op het materiaal. Een beton cire douche kan bijvoorbeeld meer water hebben zonder glad te worden dan een gladde tegel. Wil je dit helemaal voorkomen? Dan kan je een antisliplaag aanbrengen of kiezen voor een antislip tegel met ruwere structuur.

Kies voor een normale douche

Als er aan de douche geen glazen wand, douchegordijn of muurtje is, (zoals bij de inloopdouche) dan  kan het in de douche net iets koeler aanvoelen. Een inloopdouche is een stuk kouder dan een douchecabine. Dit komt omdat de warme lucht van het water snel de hele ruimte intrekt. Hierdoor is het een stukje kouder douchen bij een inloopdouche. Bij een douchecabine blijft dit grotendeels hangen, waardoor je geen warmte verliest.

Welke mogelijkheden zijn er

Daarnaast loop je bij een gebrekkige verluchting ook het risico dat de volledige badkamer vochtig aanvoelt en dat er zich – in het ergste geval – schimmel vormt. Voorzie dus zeker een goede verluchting of zet het raam open wanneer je gaat douchen. Bij het plaatsen van een beton cire  inloopdouche moet er rekening worden gehouden met een aantal technische aspecten. Het is van belang dat de afvoerbuis in de vloer verzonken is, omdat een inloopdouche gelijkvloers is. Wanneer dit niet het geval is, moet de douche op een hoogte worden geplaatst of een andere oplossing worden gezocht. Een ruimte vinden voor de afvoerbuis: zoals eerder benoemd is de afvoer erg belangrijk. Je moet er rekening mee houden dat de douche op gelijke hoogte ligt als de vloer. Daardoor moet er dus onder de vloer nog ruimte zijn voor de afvoerbuis. Is deze ruimte er niet, dan zal de badkamer iets hoger komen te liggen. Ook geen ramp, maar het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij de badkamer plaatsing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *