Decoreer het huis eens anders!

Iedereen heeft weken achter elkaar de tijd in zijn eigen huis doorgebracht. Het is dan wel te begrijpen dat sommige mensen de inrichting van hun huis wel hebben gezien en wat anders willen. Een vernieuwde inrichting en leuke decoratie kan toch soms wel wat duur uitvallen. In deze blog staan een paar tips om de inrichting van het huis een beetje te veranderen, zonder dat dit veel zal kosten.

Planten

De eerste tip is om planten in het huis te halen. Het wordt steeds populairder om planten te hebben en voor goede reden! Planten produceren zuurstof en verschonen de lucht. Dit zorgt ervoor dat je gezond blijft en de aromatische stoffen die ervan af komt, zorgt ervoor dat je beter zal gaan slapen. Ook blijkt het uit studies dat er beter geconcentreerd kan worden wanneer er planten in de kamer zijn. Daarnaast geeft het voldoening en een gelukkig gevoel wanneer een plant echt tot leven komt onder jouw zorg.

Er zijn vele dingen te doen met planten. Dit komt omdat er vele verschillende planten zijn. Sommigen hebben iets meer zorg nodig dan andere, waarop afgesteld kan worden. De planten zien er allemaal anders uit, dus er is voor iedereen wel eentje te vinden die past bij de interieur en smaak van de eigenaar. Planten kunnen ergens neergezet worden, maar kunnen ook worden opgehangen. Er kan ook nog gespeeld worden met de type en kleur pot waarin ze zitten. Voor de mensen die planten er wel leuk uit vinden zien, maar niet zulke groene vingers hebben, bestaan er ook nog nepplanten. Sommige van deze nepplanten zien er net echt uit!

LED strips

Iets wat een kamer veel kan veranderen, is het licht in een kamer. Wil je een keer wat anders doen? Neem dan LED strips! Er bestaan veel verschillende LED strips met verschillende kleuren lichtjes. LED strips zijn flexibele lichtsnoeren, waarop de LED lampjes zijn gesoldeerd. De strips kunnen in veel kleuren voor komen. Zo zijn er strips die alleen witte lampjes hebben, maar er zijn ook RGB en RGBW strips. ‘RBG’ staat voor ‘rood, blauw, groen’. RBG LED strips kunnen met de kleuren rood, blauw en groen alle mogelijke kleurcombinaties vormen. RGBW LED strips hebben de functies van een RBG LED strip, maar kunnen ook wit licht geven.

LED strips zien er leuk uit onder het meubilair, bijvoorbeeld onder een bank of kast. Omdat de lampjes in verschillende kleuren kunnen komen, is er wel een licht te vinden dat past bij de sfeer en stemming die zich in de kamer heerst.  

Meubilair verschuiven

De laatste tip is misschien een makkelijke, maar niet iedereen zal er zo snel aan denken: verschuif het meubilair! Om een vernieuwde inrichting te krijgen, kan het al bestaande meubilair op een andere plek gezet worden. Een kamer kan gelijk al anders tonen.

Meubilair kan ook uitgewisseld worden. Als de buren, vrienden of een familielid iets weg doen, kan dit mooi meegenomen worden om de kamer te vernieuwen. Goedkoop meubilair kan ook bij tweedehands winkels vandaan gehaald worden. Vaak zien deze er nog goed uit, er is alleen een likje verf nodig (weer wat om te doen!).

Met bovenstaande tips kan elke kamer compleet vernieuwd worden en wordt het weer leuk om in huis te zitten!