Alles wat we doen heeft water nodig, van het voedsel dat we eten tot de energie die we gebruiken om onze huizen te verwarmen en te koelen. Het is daarom ook niet zo gek dat we veel water verbruiken. Water is zowel een schaarse hulpbron als een kostbaar goed, dus het is logisch dat je op zoek bent naar manieren om water te besparen. Een manier om water te besparen is tijdens het douchen, daar gebruikt men vaak het meeste water. Hier zijn drie eenvoudige manieren hoe je kan bezuinigen op waterverbruik tijdens het douchen.

Investeer in een duurzame douchekop

Douchekoppen worden gemeten aan de hand van het aantal liters water dat ze per minuut leveren.  Een duurzame douchekop verbruikt gemiddeld maar 5 liter water per minuut, terwijl een normale douchekop het dubbele verbruikt. Je kan hier een waterbesparende douchekop aanschaffen. 

Neem kortere douches

Dit lijkt heel makkelijk, maar wanneer er gemiddeld 10 liter water verbruikt wordt per minuut en de gemiddelde douchetijd 9 minuten is dan is het een ander verhaal. Door je douchetijd te verkorten kan je dus enorm veel water besparen. 

Douche vaker dan dat je in bad gaat

Helemaal in de winter gaat men vaker in bad, heerlijk na werk even warm worden en tijd voor jezelf in bad. Probeer het bad gebruik toch te beperken en alleen als traktatie voor jezelf te zien en vaker onder de douche te stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *