Een geluidloze vloer voor een ideaal kantoor

Een goede werksfeer vind ik belangrijk voor mijn werknemers. Nu mijn bedrijf is doorgegroeid, heb ik daar meer in kunnen investeren. Samen met mijn compagnon hebben wij onlangs afgesproken te investeren. Om de werksfeer nog meer te verbeteren voor onze werknemers. Voorheen werkte we in een oude loods, waar meerdere kleine kantoren waren ingericht. Dit was voor ons niet langer wenselijk. Het werd tijd voor een nieuw kantoor, met betere omstandigheden. 

Klapperende schoenen

Eén van de zaken die we voor elkaar wilden hebben, was de vloer. Dat klinkt misschien vreemd, maar de vloer in ons oude kantoor maakte veelal kabaal. Het geloop over de bedrijfsvloer was erg storend. Stel je voor dat je lekker wilt werken, maar de concentratie wordt continu verstoord door het klapperende geluid van schoenen tegen de vloer. Het resulteerde dat zowat elke werknemer met oordopjes hun werk zat te doen; dat is natuurlijk niet wat je wilt. 

Contact op de werkvloer

Contact op de werkvloer is belangrijk, althans dat vinden mijn compagnon en ik. Met een fatsoenlijke vloer en zonder al dat klapper, wilden we beginnen met het creëren van een aangename werkomgeving. Natuurlijk komt er bij het inrichten van een nieuw kantoor meer kijken, maar de vloer was voor ons een essentieel punt. Daarnaast is de vloer een blikvanger, het maakt je kantoor af.

Nadat ons nieuwe kantoor gereed was. Konden we kijken naar onze nieuwe vloer. We wilden graag ietwat authentieks. Er is bij ons veelal in- en uitloop, daarom leek een vloerbedekking ons geen goed idee. We wilden het immers goed schoon kunnen houden. 

Op zich jammer. Een vloerbedekking, zoals tapijt, biedt een warme uitstraling. Echter, wilden we de vloer makkelijk schoon kunnen houden. Na wat research en een voorlichting kozen we voor een PVC-vloer. Dit soort vloeren zijn namelijk geluiddempend en dat was precies wat we zochten. 

Voordelen PVC-vloer

Naast de geluiddemping zijn PVC-vloeren makkelijk te onderhouden. Daarbij komt het volgende. We wilden een ideaal kantoor waar onze werknemers zo goed mogelijk kunnen werken. Een PVC-vloer is tevens geschikt voor mensen met astmatische problemen of andere allergieën. Door onze groei als bedrijf kunnen we daar nu meer rekening mee houden. Het gaat ons er om dat een succesvol bedrijf alle mogelijkheden in acht moet nemen om een geweldige werksfeer te realiseren. Met ons nieuwe kantoor en zeker met de PVC-vloer zijn we daar ver mee op weg.