Een vijgenboom kopen

De vijgenboom vindt zijn oorsprong in klein-Azië en draagt waarschijnlijk het oudste gecultiveerde fruit van de wereld. Er is bewijs dat suggereert dat er 10.000 jaar geleden al mensen waren die vijgen direct voor hun grotten planten. Zo konden ze snel uit hun grot glippen voor een heerlijk tussendoortje, zonder meteen ten prooi te vallen aan een sabeltandtijger. De mens en de vijg zijn altijd goede vrienden gebleven en de boom is inmiddels overal, waar het zomers maar warm en droog en ‘s winters koel is, te vinden.

Wil je ook graag een vijgenboom kopen maar weet je nog niet hoe je er precies voor kunt zorgen? In dit artikel lees je hoe je de plant het best kunt verzorgen. Zo ben je goed voorbereid bij een vijgenboom kopen.

Een goede plek voor je vijgenboom

De vijgenboom groeit het liefst op plekken met lange hete zomers, al kunnen ze ook goed in een kouder klimaat staan, als ze in een bloempot of plantenbak gezet zijn. In een bak kunnen de bomen in de winter binnen gezet worden en zo beschermd worden tegen de vorst en vrieskou. Je kunt ook een vijgenboom kopen en in je huis zetten

Je Vijg water en voeding geven

Je vijg heeft de hele dag zonlicht nodig om haar vruchten te laten rijpen. Je vijgenboom kan succesvol opgroeien in een pot of plantenbak. Als je de vijg in een pot of tuinbak hebt staan, zorg er dan voor dat je aarde in de bak elke 3 jaar vervangt. Houd het liefst je plantenbak in de schaduw om oververhitting in de zomer tegen te gaan. Laat je plant groeien in een pot met bemesting en voeg kleine schors snippers toe om de afvoer van water te bevorderen. Zorg ervoor dat je vijg in de lente en de zomer, elke vier weken mest met een hoog stikstofgehalte krijgt en geef de plant geregeld water. Zet de vijg in de winter binnen en houd de aarde vochtig.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*