vloerventilator

Als het hete weer er weer aankomt in de zomer, dan is het voor veel mensen reden om er eens lekker op uit te trekken. De winterjas kan eindelijk weg worden gestopt in de kast. Die warme trui kan nog een keer in de was en ook worden weggeborgen tot het volgende koude seizoen. Nu is het tijd om te genieten van het warme weer. Heerlijk uitwaaien op het strand en een duik nemen in het verfrissende water is iets wat veel mensen graag doen. Ook gaan mensen graag de natuur in voor een wandeling of een fietstocht. Uiteraard mogen de nodige terrasjes niet ontbreken, gezellig met vrienden of familie. Maar ook thuis is het goed toeven. Een dagje lekker in je eigen tuin is ook heerlijk. Misschien zet je ter verkoeling wel een zwembad op om zodoende af en toe een duik te nemen wanneer het even te warm wordt. Maar hoe gaat het binnenin het huis? Is het daar ook koel?

vloerventilator

Manieren om je huis koel te houden

Een manier om je huis niet aan teveel zomerse hitte bloot te stellen is het sluiten van je gordijnen of je rolluiken. Zodoende voorkom je dat er teveel zon en dus hitte je huis in komt. Het klinkt misschien gek om te doen in de zomer, maar sluit bij voorkeur ook je ramen en deuren. Zo komt er ook geen warme lucht in je huis. Dan is er ook nog de ventilator natuurlijk. Hierdoor wordt de gevoelstemperatuur ook stukken dragelijker. Maar wat voor ventilator werkt nou het beste tegen die hitte?

Het goede effect van een vloerventilator

Een vloerventilator zorgt voor een nog betere verkoeling dan een standaard ventilator. Dat komt omdat ie laag, op de vloer wordt geplaatst. Warme lucht stijgt op, dus de koelere lucht in laag bij de grond. Die koelere lucht blaast de vloerventilator de betreffende kamer in. Zodoende wordt je huis lekker gekoeld en is er ook tegelijkertijd ook sprake van een goede lucht circulatie. Wat tenslotte nog aan te bevelen is, is een raam op deur te openen in de buurt van de ventilator.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *