Hoe houd je je interieur goed schoon

Je huis schoonmaken, dat kan op een flink aantal manieren. Maar de vraag is, gebeurt dat wel efficiënt. Je kunt namelijk flink wat tijd stoppen in de schoonmaak van het interieur maar als je zonder een plan werkt ben je meer tijd en energie kwijt dan nodig is en daar zit je niet op te wachten. Daarom hierbij een aantal tips, gegeven door een schoonmaakbedrijf in Hoorn

Hoe houd je je interieur goed schoon zonder verspilling van tijd

Stof komt altijd voor, het maakt niet uit wat je doet, na verloop van tijd is het er weer. Je kunt beginnen met afstoffen. Hiervoor kun je reinigingsdoekjes gebruiken of een plumeau. Na het afstoffen kun je de verdere schade flink beperken door met regelmaat de stofzuiger door het huis te halen. Een keer per week doet al wonderen en daarbij is het belangrijk dat je over een krachtige stofzuiger beschikt. Maar met alleen een stofzuiger ben je er nog niet. Na het stofzuigen is dweilen belangrijk zodat ook de laatste stofdeeltjes helemaal verleden tijd zijn. Indien je dit eens in de week doet ben je ook al aardig op weg naar een schoon interieur. 

Badkamer en toilet

Wat betreft de badkamer en het toilet, spuit alles in met een ontsmettingsspray, laat het een tijdje intrekken en neem alles daarna af met een vezeldoekje. Voor de toiletpot zelf, daar kun je chloor in doen, even laten intrekken en daarna met een borstel de boel reinigen en doorspoelen. 

Wil je de schoonmaak van je interieur liever overlaten aan een professional vanwege bijvoorbeeld tijdstekort, maak dan gebruik van de diensten van Van Berkel Schoonmaakbedrijf.