Hoe je je tuin moet onderhouden

Bezig zijn in de tuin is een leuke activiteit. Met name wanneer het mooi weer is, is het een ideale plek om lekker te ontspannen. Ondanks dat alles kun je toch met de vraag zitten hoe je je tuin het beste kunt onderhouden. Daarom geeft een hovenier in Almere een aantal tips hoe je het best je tuin kan onderhouden. 

Simpele manieren hoe je je tuin moet onderhouden

In je tuin heb je planten, dat is vanzelfsprekend. Alleen doen bepaalde planten het soms wel en andere weer niet. Weet je uit ervaring wat wel en niet werkt, begin dan alvast daarmee. Zo zet je de basis neer voor een gericht tuinonderhoud. Nu dat je weet met welke planten je aan de slag gaat, dien je je aandacht te richten op de bodem. De bodem is belangrijk omdat je planten daar simpelweg van leven. En los daarvan, aandacht besteden aan de bodem kan er ook voor zorgen dat je tuin er levendig uitziet. 

Bemesten is een belangrijke stap. Het zorgt niet alleen voor een goede voedingsbodem voor je planten. Het zorgt er ook nog eens voor dat het ontstaan van ziektes wordt tegengegaan en hetzelfde geldt voor schimmels.

Onkruid

Vergeet ook het onkruid niet. Onkruid kan een storingsfactor voor de groei van je planten vormen en daarnaast doet onkruid het uiterlijk van je tuin ook niet veel goeds. Om onkruid te verwijderen kun je een schoffel of een brander gebruiken. Chemische middelen zijn nu eenmaal verboden. Maak je een begin met deze stappen, dan ben je aardig op weg naar een goed onderhouden tuin.

Zie je het nog niet zo zitten om tuinonderhoud zelf te verrichten? Laat het dan professioneel uitvoeren door Boumans Hoveniers. Een jarenlange ervaring zorgt voor een tevreden resultaat.