Bijna iedereen heeft een houten tafel thuis .Een houten tafel zijn er in veel verschillende vormen denk aan rond, rechthoekig of vierkant. Toch beschadigd een houten tafel best wel snel. Op een eettafel doe je veel verschillende dingen waardoor de tafel gemakkelijk kan beschadigen denk aan knoeien van eten of drinken. Maar hoe kun je een houten tafel nou het beste onderhouden zodat hij minder snel lelijk wordt.  Wat zijn dingen die juist wel gebruikt mogen worden voor het onderhouden van een houten tafel en wat zijn dingen die je beter niet kan gebruiken als je de tafel gaat onderhouden. Wel moet ik erbij zeggen dat iedere houtsoort zijn eigen onderhoudsrichtlijnen heeft. Als je een eettafel goed onderhoudt is de kans groot dat die langer mee gaat. 

Niet doen 

Er zijn een hoop dingen die je beter niet kan gebruiken als je de tafel gaat onderhouden denk aan dingen als schuurmiddel. Toch vind een tafel het ook niet leuk om vol in de zon te staan. De tafel gaat dan sneller verkleuren en daarvan wordt de tafel minder mooi wordt. Het is ook niet verstandig om de tafel in een ruimte zetten waar een hoge luchtvochtigheid is of een ruimte waar grote temperatuurverschillen zijn. 

Als je drinken op de tafel laat vallen is het verstandig om het vocht direct van de tafel af te halen. Het vocht veroorzaakt namelijk kringen op de tafel en die kringen krijg je niet meer van de tafel af. Een ronde tafel geeft net een andere touch aan je woonkamer dan bijvoorbeeld een rechthoekige tafel. Een ronde eettafel kopen wordt daarom wel aangeraden. Als je de kleur van de eettafel niet zo mooi vind kun je de tafel in een andere kleur verven let dan wel op tijdens het schuren van de tafel. Door het schuren van de tafel kan de tafel lelijk worden. Ook is het belangrijk om geen beits te smeren op een een geoliede tafel, hierdoor kan de beits niet in de tafel hechten. 

Wel doen 

Om de tafels van Mister tafel goed te onderhouden is het belangrijk dat de tafel in een ruimte staan met een optimale luchtvochtigheid. Ook is het verstandig om vilten dopjes onder de tafelpoot te plaatsen zo wordt de vloer namelijk  niet beschadigd dat zou natuurlijk zonde zijn.

Als je tafel een ander kleurtje wilt geven is het belangrijk dat je de tafel schuurt . Het is belangrijk dat je alleen massief houten meubels scheur en dat je met de nerf mee schuurd. 

Als je hebt geknoeid met drinken ruimt het dan direct op met een droge doek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *