Infrarood verwarming voor een fijne warmte

Infrarood verwarming is zeer geschikt als primaire verwarming in huis. Bijvoorbeeld als vervanging van de traditionele centrale verwarming. Een infrarood verwarmingspaneel neemt een stuk minder ruimte in dan een radiator en is daarbij ook nog eens te plaatsen op welke plaats u maar wilt. U bent niet meer gebonden aan de vaste, en soms onhandige, plaatsing van de radiatoren. Traditiegetrouw staan deze radiatoren altijd onder de ramen. Hierdoor kan het zijn dat meubels niet op de plek kunnen die u voor ogen heeft. Met infrarood verwarming kiest u zelf, of in overleg met de experts, de beste plek voor de panelen. Deze kunnen aan de muur en zelfs aan het plafond bevestigd worden.

Infrarood verwarming is niet opvallend om te zien

Maar wel opvallend qua comfort. Infrarood verwarming wordt niet voor niets gebruikt om spierklachten te verlichten. Infraroodsauna's worden al langer toegepast. Mensen beginnen eigenlijk nu pas te ontdekken dat infrarood verwarming ook voor in huis een prima oplossing is. De panelen zijn dus, in eerste instantie, niet opvallend om te zien. Maar dat  kan wel als u dat wilt. U kunt een paneel helemaal zo laten maken als u wilt. Met een mooi kunstwerk erop of met een krijtbord. Natuurlijk is ook "gewoon" wit een goede optie.

Kan ik zelf een paneel beschilderen?

Nee. U kunt een infrarood paneel niet zelf beschilderen. Dit zou zorgen voor een nare lucht in huis en zelfs voor brandgevaar. Wanneer u kiest voor een infrarood paneel in een bepaalde kleur, met een kunstwerk of met een eigengemaakte foto, dan wordt de afbeelding op de glasplaat, die gemaakt wordt van speciaal hoogwaardig, brandveilig, veiligheidsglas, gemaakt met een speciale procedure. Deze procedure zorgt ervoor dat de kleuren van de afbeelding mooi blijven, ondanks de hoge temperaturen. Het is ook mogelijk om een krijtbord te laten maken van een infrarood paneel. Op die manier heeft u een mulitfuncioneel paneel: warmte en ruimte voor een boodschappenlijst in één.

Op welke manieren kan een paneel geplaatst worden?

U kunt een infrarood paneel aan het plafond (laten) bevestigen, maar ook aan de muur. Een andere handige toepassing is een spiegel als infrarood paneel. Wanneer u deze in de badkamer plaatst, heeft u een warme badkamer, een spiegel die niet beslaat én geen extra paneel nodig in de badkamer. Het is wel belangrijk om te benoemen dat het nooit verstandig is om een infrarood paneel te bedekken met een handdoek, hang liever een rekje op om de handdoek op te drogen. Zo heeft u het meest profijt van uw infrarood verwarming. 

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*