Als jij zelf graag regenwater op wilt vangen, dan is een regenton met kraan daar natuurlijk uitermate geschikt voor. Zou er geen kraantje in zitten, dan zou het immers erg lastig zijn om het water weer uit de ton te krijgen. Is het nu niet zo dat een regenton met kraan verkocht wordt? Niet altijd. Soms zit er inderdaad in het pakket al een tap die je in de ton kunt installeren, andere keren moet je deze er zelf nog bij kopen. Het voordeel daarvan is dat je een tapkraan uit kunt kiezen die jij zelf het mooist of het handigst vindt!

Complete regenton met kraan

Als jij voor het eerst aan het slag gaat met regentonnen, dan is het natuurlijk het handigst als je een set kunt kopen die helemaal compleet is. Wat zit daar dan in? 

  • de ton
  • een kraantje
  • een vulautomaat

Koop je een complete set regenton met kraan en vulautomaat, dan zit daar soms ook nog een regentonvoet bij. Hier kun je de ton op plaatsen, zodat deze wat hoger staat. Dat heeft als voordeel dat je het tapkraantje helemaal onderin de ton kunt plaatsen en je dus ook daadwerkelijk al het water dat er in zit kunt gebruiken. Vaak zit in een regenton met kraan het kraantje echter wat hoger, zodat je de ton gewoon op de grond kunt plaatsen en er wel een gieter onder kunt houden. Een voet is dan dus niet nodig, maar er blijft dan wel altijd wat regenwater in staan. Waarom heb je nu een vulautomaat nodig? Deze heb je nodig om het geheel aan te kunnen sluiten op je regenpijp. Zonder een vulautomaat zal het niet lukken om je ton vol te krijgen met regenwater. Koop dus niet alleen een regenton met kraan, maar zorg er ook voor dat je een vulautomaat erbij koopt en eventueel ook een voet!

Los kopen of als set?

Wat kun je nu het beste doen? Een complete set van regenton met kraan kopen of kun je het beter allemaal los kopen? Het kan zoals gezegd heel erg handig zijn om het in één keer compleet te kopen. Maar ook los kopen heeft zo zijn voordelen, je kunt dan een kraantje uitkiezen dat jij mooi vindt en handig in gebruik. Je kunt bijvoorbeeld een kunststof snelloopkraan kiezen of een klein houten kraantje. Maar je kunt ook kiezen voor een tapkraan van chroom of messing. Deze werken niet alleen anders, ze zien er ook heel anders uit. Heb je een regenton met kraan gekocht, dan kun je natuurlijk ook na verloop van tijd het kraantje vervangen. Dit kun je doen omdat dit onderdeel stuk is gegaan, maar ook omdat je een andere uitstraling wilt creëren. Het zal voor zich spreken dat een houten ton er heel anders uitziet met een messing tapkraan dan met een kunststof snelloopkraam. Of jij nu een complete set wilt kopen of het liefst alle onderdelen los bij elkaar wilt zoeken, je kunt bij Regenton.nu altijd terecht. Je vindt daar complete sets van regenton met kraan en vulautomaat, maar ook alle losse onderdelen die je nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *