rente 10 jaar vast

Als je van plan bent om binnenkort een huis aan te schaffen, is de kans groot dat je hiervoor geld gaat lenen. Tenminste, het grootste gedeelte van de Nederlanders kiest ervoor om bij het kopen van een nieuwe woning een hypotheek af te sluiten. Wanneer je een hypotheek af gaat sluiten heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je rente 10 jaar vast te zetten. Dit wordt ook wel hypotheekrente 10 jaar vast genoemd. 

rente 10 jaar vast

Wat houdt het in als ik mijn rente 10 jaar vast zet?

Veel mensen zullen al wel eens van deze hypotheek gehoord hebben. Echter is het voor sommige mensen nog niet helemaal duidelijk wat deze variant nou eigenlijk inhoudt. Dit is niets om je voor te schamen, je bent immers niet de enige. Daarnaast is het zo dat de term maar weinig wordt gebruikt. Als je een nieuwe woning gaat kopen kun je ervoor kiezen om je rente voor 10 jaar vast te zetten. Dit houdt in dat je de komende 10 jaar exact dezelfde rente over het geleende bedrag betaald. 

rente 10 jaar vast

Is het vastzetten van de rente voor 10 jaar interessant voor mij?

Wil je binnenkort een nieuwe woning aanschaffen en houd je van vastigheid? Dan kan het voor jou interessant zijn om je hypotheek voor 10 jaar vast te zetten. Als je dit doet heb je de komende 10 jaar dezelfde maandlasten. Heb je echter nog meer behoefte aan vastigheid? Dan kun je ervoor kiezen om je hypotheek voor de komende 30 jaar vast te zetten.