Soorten glas voor in je huis

Wil je je huis van nieuw glas voorzien, dan zul je eerst even moet nagaan wat er precies nodig is. Of in die zin, wat is het doel van het glas dat je wilt gaan plaatsen. Er is namelijk een flink assortiment aanwezig en een verkeerde keuze maken, daar zit je niet op te wachten.

Mogelijkheden soorten glas voor in je huis

De prijs zal een grote rol spelen wanneer je gaat voor nieuw glas in huis. Omdat er een ruime keuze aanwezig is, varieert de prijs ook flink. Toch dien je niet alleen naar het goedkoopste te kijken. Je dient ook te kijken naar de toekomst en dan wel het kostenplaatje wat zo een keuze met zich meebrengt. Zo heb je enkel glas. Dit type glas heeft een gunstig prijskaartje, alleen is de isolatie minder, dus is de kans groot dat je op termijn meer kwijt bent aan energiekosten. Kortom, de prijs wordt deels bepaald door het glassoort. 

Naast enkel glas heb je bijvoorbeeld ook dubbel glas en driedubbel glas. Deze typen glas vallen duurder uit, maar het voordeel is, dat je stookkosten bespaart en dat levert weer winst op in de toekomst. 

Isolatiewaarde

Wat ook een invloed op de prijs heeft, is de isolatiewaarde. Deze waarde wordt ook wel aangeduid als de U-waarde. En de norm is, hoe lager de U-waarde hoe beter er wordt geïsoleerd. Keerzijde is dan wel dat de prijs hoger uitvalt, maar ook daar kun je op termijn winst mee boeken en dat telt zwaarder.

Keuze maken uit een groot assortiment glas en kunnen rekenen op deskundigheid? Neem daarvoor contact op met Riboglas.