Tijd voor een huis en tuin make-over

Het is weer bijna lente wat betekent dat het bij iedereen gaat kriebelen: de lenteschoonmaak. Deze gaat gepaard met een behoefte aan vernieuwing. Een likje verf op de muur, een nieuwe bank, iets om het leven weer even net iets luxer te laten voelen, want na een aantal donkere saaie wintermaanden is het nu weer tijd om te genieten. Maar na het jaar wat we allemaal achter de rug hebben is het dit jaar misschien wel tijd voor het grote geschut: een volledige make-over binnen en buitenshuis! Meer dan ooit waren we aangewezen op ons eigen huis: thuis slapen, thuis eten, thuis werken, thuis sociale gelegenheden bijwonen van achter je scherm vandaan. Dit eist een grote tol op onze mentale en fysieke gezondheid, al helemaal als je niet ruim woont en gee huisgenoten hebt. Het is dan extra belangrijk dat je je volledig tevreden en comfortabel voelt met de sfeer die in je huis hangt. Dus als je denkt dat daar nog verbetering in mogelijk is, is dit het moment voor een huis en tuin make-over!

Het interieur

Binnenshuis is het belangrijk dat je begint met klusjes. Als er iets is wat je al een tijdje uitstelt omdat het veel troep geeft is vóór de grote schoonmaak namelijk het beste moment om dit toch allemaal achter de rug te hebben. Daarna is de volgende fase opruimen. Het uitzoeken van de kledingkast, je boekenkast, je servieskast, je voorraadkast. Alles wat je niet meer nodig hebt gaat de deur uit, dat biedt een nieuw gevoel van ruimte en vrijheid wat perfect gepaard gaat met het nieuwe licht van de lente en straks de warmte van de zomer. Indien je dat wil kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een nieuw likje verf op de muur of een leuk behang, of misschien zelfs wel een nieuwe vloer. Daarna kun je kijken naar je meubels: is het misschien tijd voor een mooie nieuwe bank nu je daar nog meer tijd op doorbrengt, of juist een speciaal hoekje wat als een thuiskantoor kan dienen? Ga alles goed na en maak er het mooiste van!

De tuin

Daarna is het tijd om ook de tuin een make-over te geven. Ook daar is starten met de klusjes het handigst. Wist je dat je heel gemakkelijk zelf mooie tuinmeubels kunt maken, of bijvoorbeeld een afdakje boven je terras kunt maken zodat je ook met slecht weer 's zomers toch lekker buiten kunt zitten? Een MDF plaat is in elke soort en maat verkrijgbaar, daarnaast kun je deze makkelijk zelf bewerken en vormen. Er bestaat speciale exterior MDF platen die vochtbestendig zijn zodat jij lekker droog zit in je tuin!

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*