Wat je moet weten voordat je overschakelt op LED’s.

We weten allemaal dat leds veel beter zijn voor het milieu dan hun voorvaderen met gloeilampen,. Maar dat betekent niet dat je overtuigd bent om de overstap te maken. Als je nog steeds wankelt op het hek tussen led en gloeilamp, zijn hier dingen die je moet weten voordat je overschakelt op led-verlichting. Lampenhuis helpt je graag met het geven van extra informatie.

In eerste instantie lijkt het er misschien niet op dat LED’s een lucratieve schakelaar zullen zijn. Ze zijn duurder dan gloeilampen, maar de prijzen dalen. En de manier waarop je er echt over moet nadenken, is dat leds meer een investering op lange termijn zijn. Dus hoewel de initiële kosten misschien iets hoger zijn, is de terugverdientijd de moeite waard. Als je bijvoorbeeld 10 euro uitgeeft aan een equivalent van 60 watt LED-lamp, is de terugverdientijd binnen een paar jaar.

Aan het eind van de dag stelt de technologie achter leds – de diodes zelf, warmteafvoer enzovoort ze in staat om veel langer mee te gaan dan gloeilampen. Sommige LED’s kunnen bij gemiddeld gebruik twee decennia (of zelfs langer) meegaan voordat ze beginnen te dimmen, in tegenstelling tot een levensduur van ongeveer twee jaar voor gloeilampen. Leds ervaren ook meer een geleidelijke achteruitgang dan de plotselinge burn-out die wordt ervaren bij gloeilampen. Door de ervaring bij Lampenhuis kunnen wij met zekerheid stellen dat LED absoluut duurzamer is.

Lampenhuis weet als geen ander dat energie gebruik belangrijk is. De hoeveelheid energie die je bespaart kan hierin van invloed zijn. Als je slechts één gloeilamp hebt vervangen door een LED, wordt voorspeld dat je het energieverbruik met 70-90% zal verminderen. Dit kan je in de loop van de levensduur van de gloeilamp tussen de 20 en 80 euro besparen.

LED’s zijn er in verschillende lichtkleurtemperaturen. Elke gloeilamp heeft een Correlated Color Temperature (CCT), die overeenkomt met een Kelvin (K) temperatuurschaal. Hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer en geler het licht is. Hoe hoger de Kelvins, hoe koeler en blauwer het licht. Welke lichtkleur waar moet worden gekozen, is een kwestie van persoonlijke voorkeur. Bij Lampenhuis is er altijd een oplossing voor elke persoonlijke voorkeur. Lichtkleur die ‘natuurlijk wit’ of ‘koel wit’ is, is een uitstekende keuze voor algemeen omgevingslicht. Ze werken ook goed voor de keuken. Blauwer, meer natuurlijk licht of ‘daglicht’-lampen zijn het meest geschikt voor jouw leeslamp naast het bed.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*