inzethor voor een kunststof kozijn

Overdag houden de meeste mensen hun raam vaak gedeeltelijk open voor voldoende ventilatie. Een nadeel hiervan is dat er vliegen en muggen binnenkomen. Dat is erg vervelend, maar kan voorkomen worden door het kiezen van de juiste hor.

Voor ieder type raam is een ander type hor passend. Het is moeilijk om hier een keuze in te maken. Kun je het beste een inzethor voor een kunststof kozijn kiezen of juist niet? Goede informatie is belangrijk om de juiste keuze te kunnen maken. In dit artikel leggen we u de verschillende mogelijkheden uit, zodat u het juiste type hor kunt aanschaffen.

inzethor voor een kunststof kozijn

 De juiste hor voor ieder type raam.

Een draaikiep raam opent door kanteling naar binnen of buiten. Deze ramen zijn vaak gemaakt van kunststof. Voor dit type ramen is de inzethor kunststof kozijn geschikt. Deze hor is makkelijk te plaatsen door de hor te klemmen tussen de kozijnen van het raam. Dit kan makkelijk en zonder gereedschap. Een andere mogelijkheid is het gebruik van een rolhor, die naar beneden gerold kan worden. Het oprollen van de hor gaat makkelijk. Tijdens de winter kan hij gewoon blijven hangen.

Op de zolderverdieping zijn vaak dakramen te vinden. Voor dit type raam is een andere type hor nodig. De rolhor en de voorzethor, die op het kozijn vast gemonteerd wordt, kunnen hier het beste geplaatst worden. Een voorzethor kan zowel binnen als buiten geplaatst worden, wat bij een rolhor niet mogelijk is. De rolhor is alleen geschikt voor gebruik binnenshuis.

Voor draairamen, die zowel naar binnen als buiten kunnen openen, kunt u kiezen uit zowel de inzethor voor een kunsstof kozijn als de rolhor en de voorzethor. Het is van groot belang dat de mogelijkheden van de gekozen hor aansluiten bij uw persoonlijke wensen. De foto’s kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze.

Alle horren zijn van goede kwaliteit en gaan lang mee. Ze worden standaard geleverd in de kleuren zwart en wit, maar kunnen in iedere andere RAL kleur geleverd worden. Zo kunt u de kleurkeuze van de hor laten aansluiten bij uw interieur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *