Gasloos wonen komt steeds vaker voor onder gezinnen. Dit kan namelijk veel energie besparen. Het eerste voordeel is dat het goed is voor het milieu en op de lange termijn ook voordeliger voor uw portemonnee. Als u dus milieuvriendelijker wilt leven, kunt u zelf enkele maatregelen nemen om dit doel te bereiken. Lees snel verder om erachter te komen welke stappen u zelf als eerst kunt ondernemen.

Stap 1. Ga elektrisch koken

De eerste stap die u kunt nemen, is koken met elektriciteit of inductieplaten. Ten eerste is het beter voor het milieu, maar het heeft ook enkele andere voordelen, namelijk:

  • Er gaat minder energie verloren en het voordeel is dat voedsel sneller opgewarmd / bereid kan worden. Dit maakt het dan ook energiebesparend.
  • Omdat er geen open vuur is, is het veiliger om op elektriciteit te koken.
  • Het is vrij gemakkelijk om een inductieplaat schoon te houden.

Stap 2. Warmtepomp laten installeren

Door een warmtepomp te installeren, zorgt u ervoor dat u uw huis op een milieuvriendelijke manier verwarmt en zorgt voor warm water. Voor traditionele cv-ketels zijn warmtepompen een duurzame keuze. Het voordeel is dat doordat de warmtepomp bijna geen of geen gas verbruikt, de uitstoot van kooldioxide met wel 50% kan worden verminderd. Pompen draaien op elektriciteit, met zonnepanelen kun je op een duurzame manier elektriciteit opwekken.

Het doel is om in de toekomst zonder aardgas te leven en er zijn diverse initiatieven die hieraan kunnen en hopen bij te dragen. Wil u weten wat u nog meer kunt doen, kijk dan op engie-energie.nl